Indlagt på Viborg sygehus.

 

Simone blev indlagt på Viborg-Kjellerup Sygehus den 2. februar 2000, efter at hun gennem det meste af januar har døjet med feber. Vi fik at vide, at det sikkert var fordi, Simones mor var dagplejemor, og derfor var Simone mere udsat for smitte.

Da Simone bliver indlagt er det under mistanke for en lungebetændelse. Ved undersøgelsen i modtagelsen siger lægen, at hun ikke kan høre nogen luftudveksling på venstre side, og man vil derfor tage et røntgenbillede for at se, hvad der kan være i vejen. Senere bliver der taget en ultralydsscaning, og man finder ud af, at der står væske i venstre side. Dette vil man forsøge at fjerne ved at lægge et dræn ind til lungen og dermed tappe væsken ud.

Dette bliver gjort i løbet af eftermiddagen og forløber uden komplikationer, selv om vi forældre er nervøse, for det der sker. Vi kommer ind til Simone, da hun er tilbage på opvågningsstuen. Man skal nu til at finde ud af, om hun skal tilbage til børneafdelingen eller blive der natten over. Der bliver besluttet, at Simone skal blive på opvågningen, da hun har fået anlagt dette dræn, for de ikke er vant til at have med dette at gøre på børneafdelingen. Vi beslutter at mor køre hjem og sover, og far bliver natten over, så kan vi skiftes, da vi har fået at vide, at der nok går en uges tid, inden Simone kan komme hjem.

Simone og far har en forholdsvis rolig nat, hvor der bliver holdt godt øje med Simone. Fra drænet blev lagt og til næste morgen, er der løbet ca. 1 liter væske ud fra drænet. Man beslutter at tage et nyt røntgenbillede for at se, hvordan det ser ud nu. Det nye billede er ikke blevet bedre end det første, og man vil derfor lave en CT-scanning for at se, om der skulle være nogle lommer med betændelse.

Denne scanning forløber uden problemer, men resultatet af den var ikke det, man havde regnet med.

Billederne fra scanningen viste, at der var en svulst (tumor), som fyldte hele venstre brysthule og havde indkapslet venstre lunge og skubbede til hjertet. Man formodede, at det var en ondartet kræftsvulst.

Vi fik at vide, at man her på Viborg-Kjellerup Sygehus ikke kunne gøre noget for Simone, og man ville arrangere en overflytning til Skejby Sygehus, da de har behandlingen af børn med kræft der. Denne overflytning ville foregå fredag den 3. februar. Denne nat var ikke rar, og  køreturen til Skejby var den længste, jeg nogensinde har oplevet. Simone blev kørt i ambulance, hvor vi ikke måtte være med, da der på grund af Simones tilstand skulle være narkoselæge med. Simone var ked af, at vi ikke måtte komme med i ambulancen.